در چه مسائلی باید از ولایت فقیه تبعیت کرد؟

ولی فقیه در تمام مسائل اجتماعی- سیاسی که وارد می شود، تبعیت او واجب است.

در چه مسائلی باید از ولی فقیه تبعیت کرد؟ و آیا در کنار تبعیّت از ولی فقیه می شود از کس دیگری تقلیدکرد؟ تبعیِّت کسی که در خارج زندگی کرده و از قوانین آن کشور تبعیّت می کند و مقلد یکی از مراجع عظام می باشد به چه شکل است؟

این قطعی و روشن است که از دیدگاه اسلام پذیرش ولایت غیر مقام ولایت الهی خود ایمان به طاغوت و از ویژگی های کفار است که “وَالَّذِینَ کَفَرُواْ أَوْلِیَآؤُهُمُ الطَّاغُوتُ” (سوره بقره، آیه ۲۵۷) و کسانی که کافر شدند اولیائشان طاغوت است و “وَقَدْ أُمِرُواْ أَن یَکْفُرُواْ بِهِ ” (سوره نساء، آیه ۶۰) در حالی که امر شده ایم که به طاغوت کافر باشیم. و اما اهل ایمان ولایت خداوندی را باور کرده اند که “اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ” (سوره بقره، آیه ۲۵۷) خداوند ولی اهل ایمان است. اگر بگوئید امام خمینی (ره) و یا مقام ولایت فقیه می فرماید که تخلف از قوانین آن ها نکنید! و به قوانین بیگانه احترام بگذارید! توجه داشته باشید که این خود تبعیّت از مقام ولایت است.

ولی فقیه در تمام مسائل اجتماعی- سیاسی که وارد می شود، تبعیت او واجب است. البته او تمام اختیارات مقام ولایت عظمای امامت را در دوران غیبت ایشان دارد. پس اگر در هر عرصه وارد شود باید نسبت به او پذیرش داشت.

اگر مقام ولایت شناسائی شد، هر که را او در هر منطقه نصب کند و یا به رسمیّت بشناسد، در همان حدّی که اختیاراتش داده اند او حقّ اعمال ولایت دارد و مردم نیز باید نسبت به همان اندازه تبعیّت کنند.

إعمال ولایت در برابر مقام ولایت فقیه و یا در عرض او به طور جدّ جایز نیست، و تقلید از آیات عظام در احکام فرعی، شرعی و فقهی هیچ مزاحم با نظرات مقام ولایت نیست.

آری، اگر حکم مقام مقام ولایت با فتوای فقیهی سازگاری نداشت حُکم حاکم، حاکم و مقدّم است.

مطالب مرتبط
نظر خود را درج کنید